Oamenii se pierd în tehnologie

De câțiva ani, de când tehnologia a început să avanseze cu pași tot mai repezi și restul clișeelor pe care deja le-ați mai auzit de n ori, am început să fiu mai atent la comportamentul oamenilor din jurul meu care foloesc tehnologia și am ajuns la concluzia că se cam pierd în ea și sunt foarte aproape de punctul în care tehnologia se va folosi de ei, nu ei de ea cum ar fi normal.

De exemplu, am văzut cazuri în care oameni au fost călcați de mașină și omorâți fiindcă n-au fost atenți pe unde merg și în timp ce erau cu ochii în smartphone au ieșit de pe trotuar și i-a lovit vreun autovehicul. Sau cazuri în care oameni de pe biciclete erau atenți la telefon și au trecut pe roșu provocând accidente, șoferi care vorbeau la telefon și s-au agățat de cine știe ce stâlp iar lista poate continua mult și bine.

Cert e că s-a cam ajuns în punctul în care o mare parte din tehnologie ne face mai mult rău decât bine. Sau, mai bine zis, o mare parte din oameni își fac singuri rău folosindu-se de tehnologie. E un paradox total. :))

Trăim vremuri foarte interesante, avem acces la atâtea chestii, avem atâtea oportunități, ne e foarte ușor să câștigăm bani însă majoritatea preferă să meargă la muncă pe 800 lei, să dea 300 pe țigări, să dea pumni în televizor când echipa favorită pierde meciul, să se îmbete și să-și terorizeze familia și mai departe mai bine nu mai povestesc.

Ideea e că toți care trăiesc rău o fac doar din vina lor și-și merită soarta. Cei care trăiesc bine tot pe meritul lor o fac, fiindcă au știu ce și când să pună în aplicare pentru a avea viața pe care o au astăzi. Nu e vina nimănui, nici a țării, nici a legilor, nici a parlamentului că tu cheltui banii pe nimicuri și la 2 zile după ce s-a dat salariul ești falit.

Lasă un răspuns