Nu mai ieșii afară doar ca să pierzi timpul

Trec zilnic prin oraș pentru a rezolva diverse treburi și văd mulți tineri care pur și simplu pierd vremea prin parcuri, prin scări de bloc sau alte locații preferate de ei. Nu spun că e rău să ieși, să vezi oameni, să comunici și să interacționezi cu alte persoane.

Nu pot spune că eu nu fac asta fiindcă v-aș minți atât pe voi dar mai ales pe mine însumi. Treaba e că înainte de a ieși, când sunt invitat, pun destul de multe întrăbări precum ”unde?, de ce?, cu ce ocazie? cu cine?, când? șamd”.

Uneori sunt relaxante aceste astfel de ieșiri dar în majoritatea cazurilor sunt doar acțiuni pe care să le faci doar ca să treacă timpul mai repede, să vină ziua de mâine și să faci același lucru fără să progresezi în vreun anumit fel.

Ideea e că eu am renunțat să mai fac asta dacă nu simt că mă ajută cu ceva, cât de puțin. Pun în permanență în balanță acțiunile pe care le fac și încerc din răsputeri să-mi folosesc timpul în scopuri cât mai productive cu putință.

Acum câțiva ani mă număram și eu printre persoanele care căutau motive să iasă din casă doar pentru a trece timpul cât mai repede. Asta s-a sfârșit însă în momentul în care am realizat că aș putea în acel timp să fac lucruri mai bune, să construiesc, să lucrez la viitorul meu. Nu mă înțelegeți greșit, acum e vremea pentru distracții, alcool și petreceri însă eu prefer să mă folosesc puțin mai altfel de timpul pe care-l am la dispoziție.

În încheiere nu vă recomand decât să puneți totul la îndoială, să trăiți mai conștient și să cântăriți orice acțiune pe care o faceți deoarece la un moment dat în viață vă veți întreba oare de ce ați pierdut ani întregi prin baruri și parcuri în loc să construiți și să vă atingeți obiectivele.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?