Kuessipan, un film despre o prietenie care evoluează progresiv

Doua tinere sunt cele mai bune prietene din lume si isi jura una alteia ca vor fi alaturi intreaga viata. Relatia lor este prezentata in film cu suisuri si coborasuri, de la micile bucurii din viata de zi cu zi, la drame neasteptate. Aceasta adaptare a primului roman apartinand lui Naomi Fontaine este realizata de Myriam Verreault cu o doza inalta de poezie si melancolie.

O prietenie mai puternica decat orice
Cele doua personaje, Mikuan si Shaniss, reprezinta firul rosu al filmului. Crescute in cadrul unei rezervatii de inuiti la Uashat pe coasta de nord a Canadei, acestea fac un pact al prieteniei eterne inca de la o varsta frageda. Insa viata le va confrunta cu alegeri si aspiratii diferite. Devenita o femeie matura, Mikuan are alte dorinte si aspiratii fata de Shaniss. Vrea sa scrie si sa povesteasca viata poporului sau, sa ramana fidela radacinilor sale. Shaniss devine rapid o mama captiva intr-o relatie toxica, cu un copil mic care ii ocupa tot timpul.

Kuessipan evoca dificultatea de a ramane sine insusi in lumea moderna. Asta deoarece inuitii sunt considerati un popor salbatic. Filmul este alcatuit dintr-o distributie de actori neprofesionisti insa tocmai acest lucru ii confera un farmec aparte. Rezultatul este cat se poate de autentic. Numeroasele schimburi evoca situatia speciala a inuitilor, intre exploatarea resurselor teritoriului si dificultatea de a perpetua unele traditii milenare in fata modernitatii.

Frumusetea peisajelor de pe coasta de nord a Canadei se poate observa pe fondul unei povesti de prietenie care are parte atat de suisuri cat si de coborasuri de-a lungul anilor ce trec. Filmul este extrem de sensibil, ne atinge direct la inima. Este autentic. Cu siguranta il vei astepta si tu cu nerabdare. Incepand cu data de 21 ianuarie 2021 va fi disponibil in salile de cinema.

Un comentariu la „Kuessipan, un film despre o prietenie care evoluează progresiv

  1. Tucker and Dale vs. Evil WatchSeries
    Este vorba despre niste pusti care se duc intr-o excursie in padure si 2 tarani care se duc in vacanta la casa unuia dintre ei. Filmul asta este alaturi de Cabin in the Woods pentru ca isi bat banana de toate cliseele genului slasher. Si mi-au placut cele 2 filme pentru ca acum nu mai poate lua nimeni in serios aceleasi clisee si cei care vor sa mai produca asemenea filme trebuie sa faca eforturi de imaginatie ca sa aduca ceva nou genului.

Lasă un răspuns