Intrarea în colectivitate – necesitate sau obligație?

In jurul varstei de 2 ani, majoritatea parintilor decid ca este momentul ca puiutii lor sa mearga la cresa. In felul acesta, mamica se poate intoarce la munca, iar copilul va avea parte de o multime de prieteni alaturi de care se va putea juca cat este ziua de lunga.

Majoritatea specialistilor considera ca acum este momentul ideal pentru ca bebelusii sa intre in colectivitate. Sistemul lor imunitar este destul de dezvoltat pentru a face fata eventualelor raceli, iar ei incep usor usor sa verbalizeze unele cuvinte astfel incat sa se poata face intelesi de catre cei din jurul lor.

Cu toate acestea, intrarea in colectivitate se poate dovedi un pas extrem de greu pentru copiii mult prea atasati de parinti sau pentru copiii care nu au interactionat cu prea multe persoane de-a lungul vietii lor. Acestia pot dezvolta crize de plans sau crize de isterie si nu vor vrea sub nicio foma sa ramana singuri la cresa.

Inceputul oricarei etape este destul de dificil, insa parinti trebuie sa aiba tarie si sa incerce sa ii acomodeze usor usor pe cei mici cu ideea unui program departe de casa. E nevoie doar de putina obisnuita pentru ca bebelusii sa se simta in elementul lor si sa se bucure de orele petrecute la cresa.

Interactionarea cu alti copii le va face bine si ii va ajuta sa se dezvolte intr-un mod cat mai armonios. Multi dintre ei incep sa vorbeasca atunci cand intra in colectivitate astfel incat reusesc sa isi exprime clar gandurile si sentimentele.

Lasă un răspuns