Ierusalim – o destinație de vis pentru credincioși, cu o istorie militară și religioasă impresionantă

Oricine ar dori sa ajunga macar o data in viata in Ierusalim, pe pamant sfant. Aici, calatoriile sunt mai mult decat o simpla vacanta sau un simplu concediu petrecut departe de tara, ci sunt adevarate incarcaturi spirituale, vizite revelatoare.

Indeosebi in preajma Sarbatorilor Pascale sau in preajma Craciunului oamenii aleg sa se intalneasca cu Dumezeu intr-un loc considerat sfant. Inainte de a porni la acest drum binecuvantat, insa, turistii trebuie sa tina cont de anumite sfaturi si reguli.

Milioane de turisti viziteaza anual Ierusalimul iar multi dintre cei care ajung aici au motivatii religioase. Vizitatorii sunt atat de placut impresionati incat multi dintre ei au experiente revelatoare. In contextul conflictului care este cvasi-permanent in Ierusalim, intre israelieni si palestinieni, vizitatorii trebuie sa tina cont de siguranta calatoriei dar si a cazarii.

Nu este recomandata cazarea in teritorii palestiniene si turistii trebuie sa stie ca hotelurile din Israel nu respecta standardele europene de cazare. In plus, inainte de a aplica pentru un loc de cazare, oamenii sa tina cont si de recenzii sau de experientele celorlalti turisti exprimate fie online fie fata in fata.

In privinta banilor, turistii care viziteaza Ierusalimul sa isi ia suficienti bani dar sa aiba si cardurile la indemana, in caz ca au nevoie. In Ierusalim sunt acceptati dolarii americani aproape peste tot. In privinta programului de vizitare a Ierusalimului, turistii pot alege sa mearga la Muntele Templului sau Sanctuarul Nobil, un monument sacru pentru musulmani si crestini deopotriva.

Zidul plangerii din Ierusalim reprezinta un loc sfant sacru Evreiesc unde evreii se aduna sa planga pierderea templului lor. O data ajunsi in Ierusalim, turistii sunt calauziti catre Biserica Sfantului Mormant si catre Centrul Istoric, locuri pline de traditie si de incarcatura spirituala.

Nu in ultimul rand, se poate vizita si Turnul lui David din Ierusalim, pelerinii pot parcurge Drumul Crucii sau pot urca pana pe Muntele Maslinilor, in functie de timpul pe care il au la dispozitie pentru a vizita intregul oras.

Lasă un răspuns