Galați – destinație turistică de weekend

Unul din cele mai frumoase orase de pe malul Dunarii, Galatiul, poate deveni lejer o destinatie de vizitat intr-un week-end sau pentru o escapada de o zi.

In Galati se pot gasi multiple obiective turistice dar si de relaxare, indiferent de anotimp. Galatiul este cel mai mare port de pe Dunare si are mult mai multe de oferit decat ce se poate observa la prima vedere. Asadar, ce se poate vizita in Galati?

• Gradina Botanica si Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii – cele mai renumite obiective turistice pentru iubitorii de flori si de natura, aflate in imediata apropiere a fluviului, avand multiple puncte de interes precum gradina japoneza si Rozariul cu peste 200 de tipuri de trandafiri.

• Planetariul si Observatorul Astronomic din Galati sunt situate tot in zona in care se poate vizita Gradina Botanica, iar pentru cativa lei, turistii pot viziona spectacole impresionante si pot vedea imagini direct de pe cer, intre orele 20 si 22.30.

• Biserica Sfanta Precista – cel mai vechi si mai important monument din Galati, ridicata in anul 1647, fiind un loc perfect de reculegere si rugaciune, dar in trecut un loc de protectie impotriva atacurilor pe care strainii le exercitau asupra orasului.

• Nava Tudor Vladimirescu, pe faleza Dunarii, care arata chiar ca si acum 150 de ani, cand a fost construita si lansata la apa.

• Casa memoriala Alexandru Ioan Cuza se situeaza pe strada Cuza Voda, intr-o zona extrem de linistita, locul in care a copilarit domnitorul si unde pasionatii de istorie se vor simti extraordinar.

In lista celorlalte obiective de viiztat si lucruri de facut in Galati se pot include: cina sau pranzul servite in turnul de televiziune de unde se poate admira tot orasul, vizita la gradina Zoo din satul Garboavele, cina sau pranzul servite pe unul din vaporasele situate pe faleza, chiar in apa, sau relaxarea in una din piscinele complexului de agrement Priza Dunarii.

Lasă un răspuns