Detaliile fac diferența

Astăzi am aflat, în sfârșit, pe pielea mea, care este diferența dintre unele lucruri foarte scumpe care par foarte asemănătoare cu cele de câteva ori mai ieftine. Înafară de faptul că brandul face cel puțin 25% din preț în unele cazuri, de aici și vorba ”tricou – 20 lei, tricou cu sigla unui brand mare – 100 lei”.

Ca să fiu mai exact, exceptând treaba cu firma producătoare și faima sa, astăzi a ajuns în sfârșit și la mine un scaun de birou pe care-l cumpărasem acum aproape o săptămână.La prima vedere am crezut că am dat lovitura, acest scaun arătând ca unul de foarte mare calitate însă la un preț foarte mic de doar câteva sute de lei.

Pe siteul de unde am achiziționat scaunul acesta părea perfect: piele ecologică, confort sporit, dimensiuni mari pentru cei ce vor să stea lejer în față biroului și mânere de care să-ți sprijini mâinile atunci când vrei să stai relaxat în timp ce urmărești un film sau asculți vreo melodie. Pe lângă toate aceste calități mai era și prețul care i-ar face cu ochiul oricui dorește să aibă parte de confort stând în fața calculatorului.

Așadar, după ce scaunul a sosit bineînțeles dezasamblat și am petrecut cam o oră pentru a îl asambla datorită unui manual de instrucțiuni foarte ”folositor” am reușit să-mi dau seama din ce cauza prețul acestuia a fost așa de mic.Detaliile fac diferența dintre un produs de calitate și unul făcut pentru cei nepretențioși și cu un buget scăzut.

Tăieturile inegale, lemnul de lângă găurile pentru holsuruburi puțin crăpat, urmele de plastic pe marginile tăieturilor, calitatea materialelor și alte mici defecte m-au convins că ceea ce cumpărasem a fost doar ceva frumos ambalat, în esență fiind un produs de calitate slabă.

În concluzie, dacă ai nevoie de un lucru de calitate trebuie să plătești fiindcă nimeni nu o să facă lucruri excelente la un preț mic.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?