De ce să-ți cumperi un domeniu propriu

De-a lungul anilor pe care i-am petrecut lucrând în online am deţinut diverse site-uri. Unele au fost pe domenii proprii iar altele făcute pe diverse platforme gratuite de genul WordPress sau Blogspot.

În cazul în care nu te poţi hotărî dacă să optezi pentru un domeniu propriu (.ro, .com, .eu, .net, .info,) sau pentru unul gratuit (.wordpress, .blogspot, .weebs,) am ales să creez o mică listă care s-ar putea să vă convingă să renunţaţi la domeniile gratuite şi să apelaţi la serviciile unei firme specializate pentru un domeniu propriu în schimbul unei anumite sume de BANI.

Avantajele unui domeniu propriu
Adresa site-ului va fi mult mai uşor de reţinut. Oricărei persoane îi este mai uşor să reţină adresa numeletău.ro decât numeletău.wordpress.com.

Cu un domeniu propriu, cumpărat, vei emana profesionalism. Nu de puţine ori am văzut diverşi oameni care se pripeau în privinţa profesionalismului administratorului unui site dacă domeniul este unul gratuit.

Dacă optezi ca siteul tău să abiă un domeniu propriu atunci un alt avantaj va fi faptul că acesta va fi mai prietenos cu motoarele de căutare, acestea indexândule mai uşor.

Cumpărându-ţi un domeniu propriu vei beneficia de un control total asupra site-ului şi nu îţi vor mai fi îngrădite unele dorinţe de către platformele gratuite.

Dacă ai de gând să participi cu blogul la diverse programe de afiliere atunci ai neapărat nevoie de un domeniu propriu.

Dezavantajele unui domeniu propriu
Până acum nu prea am găsit dezavantaje ale unui domeniu propriu. Singurul pe care eu îl cunosc este faptul că nu este gratuit ci vei fi nevoit să plăteşti o anumită sumă lunar sau anual.

În urma avantajelor pe care le-am precizat şi al singurului dezavantaj pe care-l cunosc sper ca nu mai aveţi nelămuriri în legatură cu rivalitatea dintre domeniile proprii şi cele gratuite şi data viitoare când veţi avea de făcut o astfel de alegere nu veţi mai întâmpina probleme.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?