Ce să faci când nu ai inspirație

Încă de mic am fost un copil cu o imaginație mai mult decat dezvoltată. Pot spune că uimeam pe toată lumea atunci când venea vorba de creativitate – și aici vorbesc chiar și de perioada în care eram la grădiniță. Crescând și ajungând la școală am descoperit noi metode de a profita de inspirația și creativitatea mea, făcându-mă remarcat cu ajutorul compunerilor mele încă de când am învățat să scriu.

Urmându-mi pasiunea și continuând să-mi dezvolt această calitate am ajuns să câștig bani de pe net folosindu-mă de creativitate. Ca în orice domeniu am avut și perioade în care inspirația mai lua mici pauze și cum depindeam în proporție de 90% de acest lucru căutam metode cât mai eficiente de a fi cât mai inspirat indiferent de situație.

Așadar, după ce am experimentat destul de mult, am găsit câteva lucruri pe care le poți face atunci când nu ai inspirație. Ideea e că trebuie să te relaxezi cât mai mult pentru a fi creativ. Cu cât creierul e mai odihnit cu atât e mai productiv, cel puțin la mine.

Deja v-am spus ideea principală: relaxarea. Acum lucrurile diferă de la caz la caz, în funcție de preferințele fiecărei persoane. La mine, de exemplu, cea mai eficientă metodă pentru a găsi inspirație atunci când n-am e să mă ridic de la calculator și să ies afară, în curte. Un avantaj ar mai fi și faptul că stau la țară și e natură cât vezi cu ochii.

E suficient să stau câteva minute la aer curat și creierul meu se comportă ca nou. Atunci când se întâmplă, rar, ca metoda asta să nu meargă aleg să dorm și după 2-3 ore de odihnă totul merge perfect. Prima variantă e mai bună, atunci când funcționează, fiindcă nu-ți ocupă la fel de mult timp ca și somnul. Succes în găsirea inspirației!

Lasă un răspuns